Om I Heat You

I Heat You revolutionerar modebranschen genom att ta in värme i vår vardagliga garderob. Vi skapar mode att använda på kontoret, hemma eller festen för alla som behöver lite extra värme i sina liv.

En del av Femingo AB

Företaget som ligger bakom I Heat You heter Femingo AB och arbetar med feministisk innovation. Med feministisk innovation menar vi innovativa produkter och tjänster som grundar sig i ett problem som kvinnor har och att kvinnan är huvudkunden.

Historia

Hösten 2015 fick Emma Hällström, Femingos grundare, frågan av Alvarssons läkarpraktik om hon kunde ta fram en produkt för att värma kvinnor med uretrit. En produkt de kunde ha med sig på möten, i bilen eller på fiket utan att behöva skämmas för sina behov.

Emma hade då inte en aning om vad uretrit var, men hoppade på tåget. Hon tänkte att en sådan produkt skulle kunna vara något för henne som fick urinvägsinfektioner hela tiden. Efter lite mer efterforskningar och samtal med Alvarssons visade det sig att det ju faktiskt är uretrit hon har.

Vi vet att värme hjälper

Arbetet började med att hitta en lösning till kvinnor som lever med uretrit, vilket är ungefär 500 000 kvinnor enbart i Sverige, men har under åren utvecklats till något ännu större.

Vi vet att måna sjukdomar blir hjälpta av värme, vi vet också att normtemperaturen på kontor är satta för att passa en medelålders och normalviktig man. Kvinnors ämnesomsättning och kroppar gör att vi därför oftare fryser på jobbet än män.

Teamet just nu

Vi är ett gäng som arbetat med I Heat You i olika omgångar, några av dessa är det här gänget.

Emma Hällström – grundare och VD Femingo AB, visionär, affärsutvecklare, projektledare, marknadschef, alltiallo. Ensam anställd i företaget än så länge. Men det kommer fler.

Amalia Ericsson – industridesigner, konsult, Innovation Gotland.

Sara Högblom – designer och mönsterkonstruktör, konsult, Pattern & Grading.

Kim Ingesson – grafisk designer, konsult, Kim Ingesson grafisk design.

Mats Forslund och Per Rosén – webbdesigners, konsulter, Visby Webb.

Malin Eklund – ekonom, konsult, Eklunds ekonomi.

Vi har även täta kontakter och samarbeten med organisationer som Science Park Gotland, där vi ingår i inkubatorn Idélabbet, Almi, Enterprise Europe Network osv.

Vårt nyhetsbrev

Om du vill vara säker på att få ta del av de senaste nyheterna kring I Heat You, specielerbjudanden och kanske en och annan inbjudan till events så måste du signa upp dig på vårt nyhetsbrev!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *