Heather™

Vi jobbar för fullt med att få finansiering på plats för att kunna starta produktionen av Heather™. Skriv upp dig på vår intresselista så du inte missar lanseringen!

Heather™ är en uppvärmd dyna som är framtagen för att hjälpa kvinnor som behöver lite extra värme i vardagen. Hon har en innovativ svensk design för att passa ditt liv och din stil.

Ha alltid tillgång till värme

Heather™ värms med USB vilket gör att du alltid kan hålla dig varm var du än är – så länge du har tillgång till ett USB-uttag som t.ex. datorn, powerbank, telefonladdaren eller cigarettändaruttaget i bilen.

Superportabel

När du är på språng är det bara att vika ihop Heather™ och ta med henne i väskan. Ihopvikt är hon ett litet fyrkantigt paket på endast 20x20x4 cm, så hon går lätt ner. Ta med en powerbank så du inte råkar ut för att sitta på en kall sten vid havet eller en kall stol på restaurangen!

Kvinna sitter på Heather på en mur och ser ut över Visbys tak och havet.

Svensk design och hållbart mode

Det är ett välkänt faktum att svensk design är klassisk, tidlös och samtidigt modern. Det har vi tagit fasta på. Heather™ har en innovativ design med rena och klassiska linjer – vi skapar produkter som ska hålla både när det kommer till slitage och genom trendernas skiftningar.

Sömmerska syr Heather i Visby

Så funkar Heather

Grafik som visar hur Heather är uppbuggd. Ett värmeelement läggs mellan två laker Oekotex-certiferad ullfilt och sys ihop för att underlätta återvinning. Väck sys sedan för att göra Heather vikbar. Ihopvikt är hon vara 20x20x4 cm!

Feministisk innovation och vår historia

Anledningen till att vi började jobba med Heather™ och I Heat You® var för att vi ville hitta en lösning till alla de kvinnor som lider av uretrit (läs mer här). Under resans gång insåg vi dock att det är många kvinnosjukdomar som blir hjälpta av värme. T.ex. endometrios, mensvärk eller foglossning. (Du kan läsa mer om oss och vår historia här.)

När vi dessutom fick veta att anledningen till att det är så vanligt att kvinnor fryser på jobbet blev vi ännu argare och säkrare på att vi verkligen var på väg mot en lösning som kommer kunna hjälpa många.

Det är nämligen så att man på 60-talet bestämde bestämde vilken temperatur arbetsplatser bör ha. Man utgick då från medelålders normalbyggda män. Problemet är att hur du reagerar på olika temperaturer beror på din ämnesomsättning, som i sin tur beror på bland annat kön och kroppsbyggnad. (Läs gärna mer här för studie gjord på området och lite mer lättsmält här.)

Tecknad kvinna i 60-talskläder som tänker "Hey! I'm freezing my butt off over here!"

Jag vill ha en Heather™!

Vad roligt att du vill ha en Heather™! Vi jobbar för fullt med att få in finansiering för att kunna dra igång produktionen och lansera Heather™ på marknaden.

Skriv upp dig på vår intresselista så du inte missar när vi börjar försäljningen. Då kommer du dessutom få ett toppenbra erbjudande.

Kvinna sitter på en Heather vid havet