Socker och uretrit

Colorful candy and fruit jelly jujube on a pink background

Jag har inte velat ge mig in i diskussionen kring om hur dina matvanor påverkar uretriten. Mest för att jag är så otroligt trött på alla kostråd kring olika saker, vill inte medverka till någon form av bodyshaming och tycker väl allmänt att det råder en hets kring socker och kolhydrater som är lite väl överdriven.

Jag tror inte att socker är roten till allt ont. Och jag är ganska övertygad om att olika kroppar reagerar olika på olika saker. Plus att det är gott med godis.

Med det sagt så vill jag berätta lite om mina egna erfarenheter kring hur min uretrit påverkas av socker. 

Min uretrit och socker

Under några månader har jag av olika anledningar hållit en väldigt strikt diet. Socker har inte varit en del av min vardag på samma sätt som det brukar. Under den här tiden har jag några gånger gjort avsteg från dieten och ätit socker, för hur kul är det egentligen med jul eller påsk utan att få äta godis? En jul utan skumtomtar är bara en långhelg då jag inte får jobba om du frågar mig.

Tyvärr har uretriten kommit som ett brev på posten, eller ja kanske mer som ett sms eftersom den inte kommit bort på vägen utan levererats i tid.

Jag önskar så att jag kunde säga att socker inte påverkat alls, men det har blivit väldigt tydligt att det faktiskt påverkar min kropp.

Med det sagt så finns det såklart även andra faktorer som kan ha påverkat under de här perioderna. 

De ack så viktiga rutinerna

När jag är ledig fallerar alla mina rutiner direkt. Det gör att jag slarvar med att dricka vatten och även att hålla mig varm. Båda är saker som jag ser påverkar min kropp och min uretrit negativt.

Så kanske är inte sockret den enda boven i dramat. Men jag ser absolut att det påverkar MIN uretrit. Trist, det är ju så otroligt gott med godis och svärmors kakor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.